George Miedema, vennoot bij Dort

Na een carrière in de accountancy werd George in 2013 vennoot bij Dort. “Het mooie aan dit vak is de combinatie van het zakelijke en het persoonlijke. Elke situatie is anders en geen ondernemer is hetzelfde”, zegt George. Zijn achtergrond en karakter helpen hem om echt iets te betekenen voor zijn klanten. Lees meer over deze 52-jarige fiscalist, die gelukkig samenwoont met vrouw Mariska, dochter Roos en hond Bella in Nijmegen.

Het optimale bereiken
Na maar liefst twee studies (Heao bedrijfseconomie en fiscale economie) deed George ook nog de opleiding tot register belastingadviseur. Dat betekent elk jaar verplicht je vak bijhouden door 40 punten te halen. George: “De regels en de wetgeving veranderen voortdurend en dat maakt ons werk dynamisch. Soms zijn veranderingen leuk voor een cliënt, maar soms ook niet. Voor iedere cliënt probeer ik het optimale eruit te halen en het zo goed mogelijk te regelen. En dan is het belangrijk dat je elkaar goed kent en elkaar dus regelmatig ziet of spreekt.”   

Persoonlijke band met ondernemers 
“Als MKB-ondernemer moet je ergens goed in zijn. Ik vind die gedrevenheid ook altijd mooi om te zien. Maar veel ondernemers vinden fiscale en administratieve zaken die ook bij het ondernemen horen, juist niet leuk”, zegt George. En dan serieus: “Soms ben je ook echt een luisterend oor voor persoonlijke zaken. Vertrouwen is echt heel belangrijk. De wereld om ons heen wordt sneller en zakelijker. Neem banken. Die zijn ook veel minder persoonlijk geworden. Dat laagdrempelige van een kantoor als Dort past gewoon heel goed bij mij, maar het is ook waar cliënten behoefte aan hebben. Het klinkt misschien gek, maar van sommige mensen weet ik hoe hun hond heet en juist omdat ik hun persoonlijke situatie zo goed ken, kan is ze beter adviseren.”

Niet snel opgeven
Zorgzaam, een tikkeltje eigenwijs en gedreven zijn drie typische eigenschappen van George. Dat komt ook tot uiting in zijn vrije tijd. Bijvoorbeeld als fanatiek hardloper en fietser, maar ook als penningmeester bij Midwives 4 Mothers, een stichting die projecten opzet in ontwikkelingslanden om moeder- en babysterfte bij bevallingen te reduceren. Natuurlijk zie je dat ook terug in zijn werk. George licht het toe: “Soms moet je weleens nee zeggen. Dat is ook een advies. Of volhardend zijn in een discussie met de belastingdienst. Uiteindelijk gaat het erom dat mijn cliënt tevreden is. Het mooiste compliment is als ze ons kantoor aanbevelen in hun kennissenkring. Daar doe ik het voor en daar krijg ik energie van!”