UBO’s (Ultimate Beneficial Owners) zijn de mensen die de uiteindelijke eigenaar zijn van of zeggenschap hebben over een organisatie. Meer dan 1,5 miljoen organisaties moeten uiterlijk 27 maart 2022 hun UBO’s inschrijven in het UBO-register. UBO’s zijn de uiteindelijk belanghebbenden van een organisatie. Denk aan mensen die meer dan 25% van de aandelen hebben in een bv. Of mensen die meer dan 25% eigendomsbelang hebben in een vof of meer dan 25% stemrecht bij een statutenwijziging van een stichting. Iedere organisatie heeft 1 of meer UBO’s.

Sinds 27 september 2020 moeten veel organisaties UBO’s inschrijven. Deze organisaties hebben hier tot 27 maart 2022 de tijd voor. Als ze op 27 maart 2022 de UBO’s van hun organisaties niet hebben ingeschreven zijn ze in overtreding. Bureau Economische Handhaving (BEH) van de Belastingdienst controleert hierop. Organisaties kunnen dan bijvoorbeeld een geldboete of een taakstraf krijgen. Of jij ook UBO’s in moet schrijven hangt af van de rechtsvorm van je organisatie.

De inschrijving van de UBO’s geldt bij onze klanten o.a. voor B.V’.s, stichtingen en vennootschappen onder firma. Eenmanszaken hoeven dit niet te doen.

Wil je meer informatie hierover of weet je niet of jouw organisatie zich moet inschrijven?

Lees hier dan meer: https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/top-5/ubos-nog-niet-ingeschreven-doe-het-voor-27-maart/ of neem contact met ons op via 0411-688400 of via mail info@dortadministratie.nl