Personeelsgroei

We helpen je om personeelsgroei te managen

De economie groeit en jouw bedrijf wellicht ook? Dat betekent vaak ook meer personeel waarvoor je de zaken ook goed moet regelen. Denk onder andere aan arbeidsvoorwaarden, -contracten, -conflicten. Dort biedt je naast administratieve en fiscale diensten ook hulp bij personeelsvraagstukken.

 

We helpen je om personeelsgroei te managen

De economie groeit en jouw bedrijf wellicht ook? Dat betekent vaak ook meer personeel waarvoor je de zaken ook goed moet regelen. Denk onder andere aan arbeidsvoorwaarden, -contracten, -conflicten. Dort biedt je naast administratieve en fiscale diensten ook hulp bij personeelsvraagstukken.

Wil je graag alles goed regelen voor je organisatie en medewerkers? Samen met jou bekijken we alle HR-gerelateerde zaken en helpen zo jouw organisatie een stap verder.

 

Wat doen we precies?

We kunnen je op 2 manieren helpen. Ten eerste met de instroom, ofwel het screenen van kandidaten, het voeren van sollicitatiegesprekken en het contracteren van nieuwe medewerkers. Ten tweede met de doorstroom, zoals het coachen van medewerkers en het opstellen van een Persoonlijk Ontwikkelingsplan. Hoe zorg je ervoor dat je bedrijfsdoelen ook doorvertaalt naar individuele ontwikkeling van mensen? Voor de volgende zaken kun je vanaf nu ook bij Dort terecht:

 

> De ondersteuning/begeleiding van sollicitatieprocedures
> Het opstellen van volledige arbeidsovereenkomsten specifiek voor jouw bedrijf en branche
> De opzet en implementatie van functionerings- en beoordelingsgesprekken
> Advies en coaching bij disfunctioneren en verbetertrajecten
> Alle vragen en advies over arbeidsvoorwaarden

Lees meer →

Belastingrente

Betaal jij straks ook belastingrente bij vennootschaps- en inkomstenbelasting?

Belastingrente is een vergoeding aan de overheid voor gemiste rente. Vanaf 1 juli 2018 berekent de Belastingdienst rente over 2017. Er zijn twee belangrijke termijnen waar je rekening mee moet houden.

 

Belastingrente bij vennootschaps- en inkomstenbelasting

Belastingrente is een vergoeding aan de overheid voor gemiste rente. Vanaf 1 juli 2018 berekent de Belastingdienst rente over 2017. Er zijn twee belangrijke termijnen waar je rekening mee moet houden. De Belastingdienst stopt namelijk met de renteberekening na:

 

> 19 weken van ontvangst van de aangifte
> 14 weken wanneer je een verzoek doet om de voorlopige aanslag aan te passen of op te leggen.

 

Stel dat er nog geen aanslag is opgelegd voor 2017 dan kun je het beste voor 1 mei a.s. een verzoek indienen bij de Belastingdienst om een voorlopige aanslag vennootschapsbelasting op te laten leggen.

Wil je hier meer over weten en wat dat betekent in jouw specifieke situatie, neem dan gerust contact met ons op.

Ook vind je meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Dit geldt ook voor inkomstenbelasting.

 

Lees meer →

Vacature

Assistent Accountant (minimaal 3 jaar relevante werkervaring)

Zoek je een sfeervolle, informele werkomgeving met enthousiaste en flexibele collega’s met passie voor hun vak? Dan zit je goed bij Dort. Onze ambitie is niet alleen het beste administratiekantoor te zijn, maar ook een sparringpartner en laagdrempelige organisatie voor de klant. Past dit bij je? Lees hier dan verder!

Lees meer →

Goed om te weten!

Bescherming klantgegevens: dit moet je weten over de nieuwe verordening AVG
Vanaf mei 2018 krijg je als ondernemer te maken met de algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Daarin wordt bepaald dat iedere ondernemer verantwoordelijk is voor de gegevens van zijn klanten. Bereid je op tijd voor, want de boetes worden hoog. Alles wat je moet weten over AVG, of die ook van toepassing is op jou en hoe je met klantgegevens moet omgaan, lees je in dit overzichtelijke artikel.

Lees meer →

Compensatie vrouwelijke zelfstandigen met kind

Wetswijziging
Door een wijziging in de Wet arbeid en zorg (Wazo) verviel in mei 2005 de zwangerschaps- en bevallingsuitkering voor zelfstandigen. Vanaf juni 2008 hebben de moeders, die als zelfstandige werken, via de Wet zwangerschaps- en bevallingsuitkering zelfstandigen (ZEZ) opnieuw recht op een uitkering gedurende tenminste zestien weken. Lees hier het hele artikel.

Lees meer →